Yazı İçi Başlık Üstü Reklam Alanı

Waking: Oyun İncelemesi

Yazı İçi Başlık Altı Reklam Alanı
 Waking: Oyun İncelemesi
Yazı İçi Makale Üstü Reklam Alanı
Okunuyor Waking: Oyun İncelemesi

Herkese kucak dolusu sevgiler! Bugün sizlerle birlikte Waking incelemesi adlı içerik ile birlikteyiz. O zaman hadi başlayalım.

Waking, üçüncü şahıs bir macera oyunu. Üçüncü şahıs eylemini rehberli meditasyon ile harmanlanarak çıkan Waking, ölmekte olan zihninizle kuracağınız duygusal bağı anlatan macera oyunudur. Waking oyununun geliştiricisi Jason Oda’dır.

Esnek Reklam Alanı
 

Waking İncelemesi

Başka oyunlara benzemeden, başka oyunlardan bir şeyler kopyalamadan yapılıp bir yerlere gelmeyi hedefleyen oyunlar var. Zor bir başarı, sonuçta bir geliştirici benzersiz bir oyun yaptıysa diğer oyunlardan tamamen farklı hissedeceksiniz. Tabii ki, endüstrinin böyle çalışmadığını biliyoruz ve bazen alışılmadık bir tasarımı zorlamak iyi olmayabilir. Jason Oda’nın Waking’in temelde yaşadığı tek sorun budur, benzersiz oyunlar üretmesi.

Küçük küçük eleştirsek de benzersiz olması benim için büyük bir artı. Oyun piyasasında hep birbirine benzeyen oyunlar var, kıyaslayacak olursak portakal ile mandalina oyunları. Kiraz oyununu da yapan ve bunu iyi kitlelere ulaştırabilen Jason Oda’yı tebrik ediyoruz.

Uyanışın iç savaşı!

Waking, bildiğiniz üzere uyanış anlamına geliyor. Waking, üçüncü şahıs aksiyon oyunudur. Oyunda kendinizi dünyada yaklaşan derin bir komada oynuyorsunuz. Dünyaya geri dönme fırsatı veriliyor ve dünyaya geri dönmek için savaşıyorsunuz.

Uyanmak için savaşacağınız bu azimli yolda vicdanınızın büyük bir önemi var. Dünyaya geri doğmak için hem geçmiş anılarınızı hem de beden parçalarınızı toplamak ile görevlendirildiniz. Waking oyununda araştırmaya değer birçok parça bulacaksınız.

Oyun boyunca, yetenekleriniz ve parti üyeleriniz gerçek yaşam deneyimlerinize dayanarak oluşturulur. Örneğin, erkenden sevgili bir evcil hayvan tanımlamanız istenir. Eklediğiniz evcil hayvanınızı unutmayın, oyun bu tarz sorular sorabilir: Hangi tür? İsimleri neydi? Hangi cins? Daha sonra oyun, gerçek hayattaki arkadaşınızdan ilham alarak partinize bir takipçi ekler.

Ne olursa olsun, kendi hikayenizi yaşama fikri ilginçtir. Sadece cesur bir tasarım seçimi olduğunu düşünüyorum çünkü onu uygulamak gerçekten zor. İnsanların yaşamları, bir video oyununun kapsaması için çok fazla çeşitlilik olması gerek. Bu oyuncular için şahane bir şey!

Akılda kaybolmak Waking’in belki de en sinir bozucu oyun öğesi, oyunun anlamlı yön sunamamasıdır. Seviyelerin düzenlenme ve birbirleriyle bağlantı kurma biçimleri, onları geçmeyi olması gerekenden daha zor hale getiriyor. Bu sorun, aldığınız oyunda daha da kötüleşiyor.

Garip olan şey, Waking’in bazen ekranın altında net bir hedef sunmasıdır – ancak her zaman değil ve bu hedef bazen tamamlandığında düzgün bir şekilde güncellenmez. Bu nedenle, göreve devam edilip edilmediğine, bitip bitmediğine emin olamıyorsunuz.

Hepsinden iyisi, Waking’in harita arayüzü için renklere aşırı uyumu. Haritadaki eflatun noktalar üzerinden çıkışa gitmem söylenecek şekilde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Yakınlardaki bir hedefi tamamlamam gerekiyorsa, haritada yeşil bir nokta ile gösterilir. Fakat olaya şöyle bakarsak renk körü bir oyuncu olduğumda, o mini haritadaki genellikle cezai açıdan yakın renkler arasında ayrım yapmak son derece sinir bozucu ve zor. Kendimi bir sonraki hedefe ilerlemekten çok seviyelerde gezinmeye ve nereye gideceğimi anlamaya çalışırken harcadığımı gördüm, renk körü insanlar için uygun bir oyun değil.

Hayatın için mücadele et!

Rahat, meditatif tasarım felsefesine rağmen, Waking’in çekirdek oyunu hızlı tempolu aksiyon üzerine kuruludur. Patron hem kavga eder hem de kavgalar hasar vermek için çeşitli silahlar kullanırken sürekli hareket halinde kalan oyuncuya güvenir. Temel kitiniz menzilli bir mermi saldırısı, hızlı bir yakın dövüş saldırısı ve hikaye boyunca ilerlemekten topladığınız çeşitli yeteneklerden oluşur. Bu yeteneklerin bazıları sadece doğrudan hasar veren araçlar, diğerleri ise çağrı ve destek büyüleridir.

Dövüşlerde iyi bir çeşitlilik var, bazıları bir düşmanı ortadan kaldırmak için atış gerektiren savunma stilleri gerektiriyor. Diğerleri daha basit, bir düşmanı çarpıcı bir şekilde görevlendirir ve sonra geri dönmeden önce onları yakınlaştırıp güzel bir savaş haline sokar.

Waking incelemesi adlı içeriğimizin burada sonuna geliyoruz. Dilerseniz oyunu buradan satın alabilir, buradan ise ana sayfamıza dönebilirsiniz. Kendinize iyi bakın. Hoş, esen ve sağlıcakla kalın.

Yazı İçi Makale Altı Reklam Alanı
Yazı İçi Benzer Yazı Altı Reklam Alanı
Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın